mag.  JAKOB LOJK

Univerzitetni diplomirani inženir računalništva in informatike  ter magister poslovodenja in organizacije. Kot informatik dela v večji organizaciji v Ljubljani.
Strastno zanimanje za matematiko, naravoslovje in tehniko mu pomeni navdih tudi za druge življenjske izzive.
Svoje veliko navdušenje in znanje je delil že v času študija. Po končani fakulteti pa je pričel z velikim veseljem pomagati mlajšim generacijam študentov in dijakov, da se intelektualno razvijajo in stopajo na samostojno poklicno pot. Svoje znanje podaja tudi že uveljavljenim strokovnjakom, ki jih njegova poklicna tematika zanima.
Jakob Lojk je oseba z izraženim smislom za pedagoško delo. Pri svojem delu se drži preizkušenih metod, ki temeljijo na dobri teoretični osnovi.
Individualen pristop in jasna razlaga z ilustrativnimi primeri iz študijskih programov in prakse pa so garancija, da lahko vsak posameznik uspe doseči zastavljeni cilj, le trdno zastaviti si ga mora.
Jakob Lojk se zaveda, da življenje ni le enotirno, in da si mora človek širiti obzorja, če naj srečno živi.
Vse življenje je aktiven športnik. Smučanje, kolesarjenje in pohodništvo pa so dejavnosti, ki mu pomagajo ublažiti stres, obenem pa ohranjati telesno kondicijo in svežega duha.

Kot oče je svoje tri otroke poleg vztrajnosti pri delu naučil tudi spoštovati in uživati naravo, pa naj gre za hojo v gore, na morje ali v bližnjo okolico.
S svojim zgledom, ne le z besedo, prenaša na mlajše generacije vrednote, energijo in življenjsko modrost.